Γενικές Πληροφορίες

Η ιστορία του Διαγωνισμού

Το Νοέμβριο του 2011 οργανώθηκε για πρώτη φορά από την Περιφερειακή Ενότητα Νότιας Αθήνας, Διαγωνισμός Φωτογραφίας Νότιας Αθήνας, με θέμα "Υδάτινοι Τόποι" και συμμετοχές τραβηγμένες εντός των ορίων των Δήμων Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου.

Τετραμελής επιτροπή επέλεξε 50 έργα, τα οποία εκτυπώθηκαν και αποτέλεσαν το υλικό της κινητής Έκθεσης "Υδάτινοι Τόποι". Η Έκθεση παρουσιάστηκε στη συνέχεια  σε εκθεσιακούς χώρους όλων των προαναφερθέντων Δήμων καθώς και σε αίθουσα του Booze Cooperativa στο κέντρο της Αθήνας, από τον Ιανουάριο του 2012 ως και τον Ιούνιο.

Τυπώθηκε ταυτόχρονα Φωτογραφικό Λεύκωμα με τις επιλεγμένες φωτογραφίες το οποίο απονεμήθηκε στους φωτογράφους που διακρίθηκαν.

Ο Δεύτερος Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Αυτή τη φορά, αντί να επιλέξουμε θέμα εμείς, κάναμε μια πρώτη επιλογή από θέματα  που μας προτάθηκαν και τα θέσαμε σε ψηφοφορία ως τις 20 Ιουνίου. 

 Τελικά επιλέχθηκε ως θέμα η Φωτογραφία Δρόμου 

Ποιόν αφορά:

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε ερασιτέχνες φωτογράφους κυρίως αλλά μπορούν να συμμετάσχουν και επαγγελματίες.

Οι φωτογραφίες, πρέπει να είναι οπωσδήποτε τραβηγμένες στους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα Αθήνας (βλ. "όροι και προϋποθέσεις") και να συνοδεύονται από αναφορά στην τοποθεσία που έχουν τραβηχτεί.